Anke Van Mullem

Hey, mijn naam is
Anke Van Mullem!

Intimiteitscoach

Gezondheidscoach

EN

Lichaamswerk

Lichaamswerk wordt momenteel enkel aangeboden als verlengde en aanvulling op mijn andere coaching sessies. Wil je graag meer informatie? Stel mij al jouw vragen en/of bedenkingen via het contactformulier of via info@ankevanmullem.be.

Lichaamswerk

Lichaamswerk: wat is het?

"Bodywork" is in de alternatieve geneeskunde elke therapeutische of persoonlijke ontwikkelingstechniek waarbij met het menselijk lichaam wordt gewerkt in een vorm van manipulatieve therapie, ademhaling of energie. Ik heb verschillende soorten lichaamswerk dat ik graag gebruik, namelijk een proces dat helpt om blokkades, patronen, trauma's en overtuigingen die je loskoppelen van jezelf los te laten, en een techniek waarbij je echt kan gaan landen in jouw lichaam. Met andere woorden, bodywork staat voor mij gelijk aan connecteren met jezelf (op een dieper level).

Werken met energie

Energie zijn trillingen en frequenties, die we kunnen sturen en/of beïnvloeden. Werken met lichaamsenergie gaat de geblokkeerde energie in het lichaam activeren, waardoor het onbewuste geheugen van het lichaam zich kan openen. Dit wil zeggen dat het lichaam onvrijwillig kan gaan reageren en bewegen als gevolg van het activeren van het celgeheugen. Ook kan je emoties en herinneringen ervaren die naar bovenkomen. Het doel van energetisch werk kan samengevat worden tot het loslaten of juist het omarmen van deze lichamelijke reacties.

De-armouring

Dit is een manier om blokkades, vastzittende energie, emoties en spanning uit het lichaam te halen - ook wel armour genoemd (in het Nederlands “pantser”). Het is een spanning en/of pijn die het lichaam vasthoudt wanneer iets is ervaren dat het zenuwstelsel activeerde op een manier dat niet werd verwerkt. Eén van de methodes die ik toepas is “soft-touch” de-armouring (vertaald “ontwapening”). De bedoeling is liefdevolle aandacht te brengen naar gebieden van spanning, gevoelloosheid en verbroken verbinding met onszelf en/of ons lichaam. Belangrijk is dat we het pantser van het lichaam niet met geweld gaan doorbreken, eerder nodigen we het lichaam uit zich te openen. Dit kan ook seksuele de-armouring inhouden; dit is zeer effectief voor mensen met seksueel trauma, stoornissen of gebrek aan gevoeligheid.

Doekenwerk

Dit is een techniek waarbij we met behulp van een Sarong met het lichaam gaan werken. Het doel is om in ons lichaam te landen. Om Juli Pohan haar woorden te gebruiken: "Werken met een doek is een zachte, voedende en kalmerende techniek." Van het lichaam strekken tot schudden, 'bio-hacken' van het zenuswstelsel en het tot leven brengen van het lijf, maar ook vooral overgave en ontspanning. Voor mij staat het voor uit het hoofd geraken, en zo echt in je lichaam landen. Eén van de technieken die hierin kan worden gebruikt is geïnspireerd op het Closing the Bones ritual; enorm helend voor het afsluiten van een hoofdstuk, bijvoorbeeld, emotioneel en/of energetisch.

Praktische info

Lichaamswerk wordt momenteel enkel aangeboden als verlengde en aanvulling op mijn andere coaching sessies.
Wil je graag de mogelijkheden verder bespreken? Stel mij al jouw vragen en/of bedenkingen via het contactformulier of via info@ankevanmullem.be.
Op aanvraag kunnen wij ook een Discovery Call inplannen om elkaar wat beter aan te voelen en te kijken hoe ik jou kan helpen. Dan kan ik je gerichter vertellen over de mogelijkheden en een voorstel doen over hoe we kunnen samenwerken.

Anke Van Mullem